Wednesday, 26 December 2012

Pure Marine Collagen MURAH!!!


Kolagen mentah sebelum direbus

Keadaan kolagen selepas direndam semalaman


Kolagen yg sudah direbus (macam agar2)

Pure Marine Collagen (Rumpai Laut Asli) 100gram = RM15 :)
COD Shah Alam, UTeM & UiTM Alor Gajah (Melaka) SAHAJA, lain2 tempat : RM20 include postage 
Suggested makan dengan vitamin C..
Kami pn ade jual vitamin C jugak (500mg)..klik SINI
Kalau korang ni memang jenis x sabar nk tengok kesan cepat, sy suggest beli la produk As Beauty..selamat & sangat berkesan..
As Beauty : klik SINI
Sebarang pertanyaan, boleh pm fb sy atau contact sy 
Ika 0105418977 & Rahim Omar 0194305919 :)

♥ KEBAIKAN KOLAGEN ASLI ♥
-Mencerahkan kulit muka & badan,
-Meningkatkan penghasilan susu ibu,
-Melaraskan BERAT BADAN & HORMON,
-Memulihara sel-sel kulit mati (JERAWAT),
-Membantu meningkatkan METABOLISME,
-Berkesan bagi penghidap sarcoma atau TUMOR,
-MENCANTIKKAN, MELICIN & MENEGANGKAN kulit,
-Mengurangkan tekanan DARAH TINGGI & hypertension,
-Meningkatkan PEREDARAN DARAH, mencegah sakit bahu,
-Anti-bakteria, membuang TOKSIN, menghilangkan SEMBELIT, 
-Mengurangkan RESDUNG, membantu peningkatan PAYUDARA,
-Membantu menghapuskan Nefritis (radang buah pinggang),
-Mengurangkan KEDUTAN, TOMPOK HITAM & SELULIT, 
-Memperbaiki masalah PENGELIHATAN dan BATUK,
-Mengurangkan sakit pinggang, mencegah ANEMIA,
-Membantu menghapuskan Arthritis(sendi tulang), 
-Mengisi rawan antara sendi, menguatkan tulang.
-Memperbaiki masalah KULIT dan RAMBUT,
-Membantu menguatkan saluran darah,
-SLIM UP abdomen dan PUNGGUNG,
-Menormalkan fungsi kelenjar tiroid. 

Kolagen ini 100% asli dan belum diproses. 
Tiada campuran bahan-bahan kimia.

KAEDAH PENYEDIAAN:
1. Basuh kolagen mentah, ramas-ramas seperti basuh beras (5-6 kali)
2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman.
3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali, kemudian toskan.
4. Campur dengan 1.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus.
5. Selepas mendidih biarkan ia sejuk (seperti agar-agar)
6. Simpan kolagen yang telah sejuk tadi dalam bekas bertutup ke dalam peti ais.

CARA PENGAMBILAN:
1. Seeloknya diambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur-sebelum sarapan & sebelum masuk tidur)
2. Sukatan: 3 sudu besar setiap kali minum. (bancuhkan dengan air atau air buah; contoh Sunquick, Ribena)
3. Seeloknya diambil bersama vitamin C.
4. Boleh dijadikan masker.

PERHATIAN 
-Jika boleh elakkan minum kopi, nescafe; minuman yang tinggi kandungan kafein kerana ia boleh menyerap dan membuang vitamin C, kolagen dan gluthathione (agen pencerah) dalam badan
-Bagi wanita hamil, pengambilan adalah sewaktu usia kandungan 6 bulan ke atas (2 sudu sahaja)
-Bagi wanita yang sedang berpantang & menyusukan bayi, boleh amalkan dengan syarat tidak boleh melebihi 5 gram sehari kerana kandungan iron adalah tinggi.
-Ambil bersama vitamin C untuk kesan yang lebih cepat. 
-Banyakkan minum air kosong untuk membantu sistem dalaman badan.

Saturday, 8 December 2012

Lelong Novel!!!


Sesape yg berminat dengan novel & nak beli dengan harge murah, click HERE :)

Saturday, 1 December 2012

Romantic movie


Hye..looking for the best romantic movie? click HERE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...