Friday, 29 July 2011

Kawan2..tolg pilihkn....


Assalamualaikum semua..=)

aku cume nk mntk tolg skit..
tolg pilihkn mne 1 kasut yg sesuai utk aku..hehe..
kasut utk basahan je kate org..
aku suka dua2 skali tp aku nk bli salah 1 je..
tolg pilihkn blh??...cume nk mntk pndpt je..sbb aku da buntu..


1st choice..


2nd choice..


so which 1??



Tuesday, 26 July 2011

Bukan Aku Tak Bersyukur.....


Ramai org bersedih sbb x dpt tawaran smbg study..
tp aku??..aku ni dapat tawaran smbg study..
cuma aku yg x nk smbg study..
"bukan aku x bersyukur..."
cuma aku dah x de minat nk study lg..
..wlaupn aku taw aku masih berkemampuan dr segala segi utk terus study..
"bukan aku x bersyukur..."
aku x pernah jd budak bodoh ke mane saje aku pergi..
Allah selalu bg keputusan yg baek pd aku wlaupn aku malas, kurang usaha..
"bukan aku x bersyukur..."
tp...segala2nye terletak pd kehendak dri sndri..
klau dri sndri dah rse xnk study, buat ape dipaksa lg?..
wlaupn mungkin ade banyak golongan yg akan pndang rendah pd aku klau aku x smbg study..
aku taw..tu semua hakikat yg aku kena terime..
aku cuma perlu pekakkan telinga utk setiap soalan yg bakal diajukn
oleh semua org sekeliling aku..
tak pe la..aku akan cuba bentuk masa depan aku sendiri..
aku akan cuba hadapi semua risiko yg bakal muncul akibat aku x berpelajaran tinggi..
tp semua org perlu igt, rezeki kita sudahpun ditentukan oleh Allah..
kita semua x taw ape yg akn berlaku pd mase akn dtg..
aku harap Allah sentiasa membantu aku, permudahkn urusanku..
...amin....



Birthday Present!!


Hello/Assalamualaikum utk korg semua yg ternanti2 jawapan hadiah misteri aku ni..haha..

sorry lmbt update sbb smlm such a bz day..
awl pg smlm, bertolak dr kg atok aku pulang ke rumah..mlm sblmnye tu tdo uma atok..
tghri smpai ptg plak, jln2 kt shopping mall teman adk bli laptop..
mlm, blnje fmly mkn sempena bday aku..hehe..
nnt klau ade mase aku akn update utk entry blk kg & blnje mkn tu..=)
ok, skrg kte proceed dgn adiah misteri drpd HERO utk aku..hehe
adiahnye agk lawak, sbb mcm x pernah dibuat org..=p
tp xpe, aku suke adiah tu..sbb wrne dier 'pink+putih = my fav color'..=)
lg 1, spnjg hayat aku blm pnah ade lg bnde tu..
so kire ok la tu kn?hmm..aku bkk adiah tu kt uma atok, pkl 12mlm tu jgk..punye la x saba!!hehe..
nk taw adiah ape???jeng..jeng..jeng...


pembalut ni x cntik kn??jujurnye aku..haha..
xpe..aslkn si pemberi tu ikhlas..=)
<p/s: background = tilam umah atok.. ;p>

ape ni???...bukan alat kerinting rambut ye pika.. ;p
tp at least pika pnye tekaan yg plg hmpir
dgn adiah sebenar..tahniah diucapkan..=)

La...HAIR DRYER rupanya!! hehe..
~~ i ♥ pink+white ~~
tq PONPON..=)

boleh dilipat2..easy to carry/portable..
muncung blh cabut/pasang..utk focused airflow..
<mcm promoter la plak aku ni.. ;p>

ok..tu la adiah yg ponpon bg..tq ponpon..ika suke..=)

lps ni, xde la mak membebel klau pkai tudg time rmbut basah..
xde lg berdiri dpn kipas utk keringkn rmbut..hehe..
tp xde la nk gune selalu..nnt rmbut rosak plak..
hmm..tp lawak kn adiah tu??haha..
mse bday popo hr tu pn, aku bg adiah lawak jgk..
aku bg penimbang berat..saje nk perli popo yg makin sihat tu sbnanye.. ;p
tp ok jgk la..bkn sebarang penimbang..
aku bg dier 'body analysis scale'..
penimbang tu blh kira BMI, fat, muscle, bone & wet dlm badan kita..power x??=)
ini la dier......
<click picture to enlarge>

ok la, dah smpai ke penghujungnye..

anyway, tq utk semua yg wish..lap u all..
rmai jgk yg mendoakan semoga aku dipercepatkn jodoh..amin...=)
tq semua..aku akan smbut bday skali lg nnt..tp utk bulan Islam pulak la..
jgn x taw, aku ni sbnanye 'baby new year'..aku lahir 1 Muharram ok..=)
"1 Muharram detik permulaan...."(msti bace smbil nyanyi !!.. ;p)
ok kwn2..tq 4 reading..aku da ngntk ni..
slmt malam semua..
sweet dreams..=)
tata..

Sunday, 24 July 2011

It's my birthday!!=)


Hello/Assalamualaikum..=)

saje nk bgtaw yg hr ni bday aku..hehe..
past few days aku ade dpt 1 bungkusan dr pos laju..
my HERO htr adiah gune pos laju..
hm..tgk ni..




cuba teka ni adiah ape??
krts label ats tu just tulis 'brg elektrik' je..
sape bijak, sila teka..=)
tp popo tolg jgn teka..=p
aku cnfirm semua org teka salah..haha..
sbnanye aku bz sgt hr ni..
i'll continue later ok..
mlm ni aku smbg lg, insyaAllah..
korg blh teka sekarang..=)
tq 4 reading..
tata..


Thursday, 21 July 2011

Hari ni...


Assalamualaikum semua..=)

entry ni aku nk cite ape yg aku nmpk hari ni..hehe
hari ni aku masih lg kje kt kedai keronsang..
aku tgk baaaanyak gelagat manusia..
tp yg plg aku exited nk cite, tentang romantik..=)
sape kate klau dah tua, xleh romantik??
td...ade sorg p.cik lbh kurg umur 40an dtg kdai keronsang aku..
dier tarik bini dier sruh plih keronsang..
bini dier mcm malu2 nk beli..
dier ckp ngn bini dier, xpela..awk beli la..pilih je..
pastu siap cuba2 pasangkn keronsang kt bini dier..
lmbut je dier lyn bini dier..mmg romantik abes r..haha..
aku ngn mmbr aku ni da xberkelip mate tgk drama dpn mate..haha..
tp mmg jrg aku tgk org tua yg buat adegan cmtu..
dgn si suami yg perutnya kian maju ke hadapan, si isteri yg kian mengembang saiznya, jarang kn golongan2 mcm ni romantik dpn khalayak ramai?
sbb tu la aku agk teruja tadi..haha..
kn best klau aku dah tua pn mcm tu..=)








selain tu..ape yg aku nmpk hr ni, hsnd & wife yg terlampau muda..
wife dier mmg nmpk muda, tp tgh sarat mengandung!!
hsbnd dier plak, muke mcm budak x abes skolah lg..fuh..
mcm x caye aku tgk..tp xpe..jodoh diorg awl kn..aku tumpg bahagia..=)


xde gmba yg sesuai..haha




selain tu..aku hepi sgt dpt tgk gelagat org terkejut hr ni..lawak..haha
nk taw sbb ape?sbb...kt kdai keronsang aku tu byk kepala patung ats meja..
kepala2 patung tu sume kne pkai tudung sbb nk display keronsang yg cntik2 tu..
aku pulak ddk ats kerusi, so kepala aku pn sama tinggi dgn semua kepala patung ats meja tu..
nk dijadikan cite, hr ni aku pkai tudung hitam yg sama mcm semua patung tu pkai..
xtaw plak klau skali pndang, aku pn nmpk mcm patung..haha..
bila org lalu, aku senyum la..sekali pak cik tu nmpk aku terus terkejut beruk..haha..
dier kate, "la..igtkn patung"...haha..
hmm..lps tu, aku pn ape lg..sedap la mengenakn org..=p
rmai jgk la abg2, kakak2, pakcik2, makcik2, adik2 yg tertipu kononnye aku ni patung..
best jgk tgk reaksi org terkejut beruk ni..haha..
sori ye semua..sori, sengaja!!=p


masamnye muke kau!!
klau mcm ni, aku lg cun..
hahaha..=p


ok, slmt mlm & Assalamualaikum semua manusia..
sape2 haiwan kt sini, tidak perlu jwb salam ok....hehe..tata..=)

Tuesday, 19 July 2011

1st time..haha..


Hello/Assalamualaikum semua..=)

entry kali ni aku nk cerite bnde yg aku rse agk lawak dlm hidup aku..
aku br blk kje ni..tp semangat nk cite mlm ni jgk..hehe..
nk jadikn cite, hr ni akk aku demam..so dier x kje r..
sllu aku g kje skali ngn dier..
tp ni dier dmm, dier sruh aku drive sndri..
so aku pn drive la..wktu pagi ok je..parking pn kosg..sng r..
tp nk blk td agk sesak skit r..sume kete nk klua dr parking..yela..shopping complex da nk ttp kn..
hmm..so, for the 1st time in my life, aku 'si pemegang baru lesen P kelas D' ni drive waktu mlm..hehe..
so aku pn exited la nk drive, penuh hati2!! haha..
tp x sngke, da separuh perjalanan br la aku sedar yg aku ni x pasang lampu..haha..mntg2 xpnah drive wktu mlm..=p
tu pn nsb baek la ade mamat india naek moto yg buat isyarat lmpu kt aku..
haha..mcm mne la aku blh lupe ek?cuai gile..
dah la kete aku wrne itam!
aku cerita la kt HERO psl bnde lawak ni..
tp dier kate, tu bkn lawak..tu bhye namenye..hehe..ok2, aku taw..aku salah..
lps ni aku x buat lg ok..=)
tp bg aku, pengalaman mlm ni mmg lawak r..hahaha..
jgn tdo mlm pn tergelak sudah r..=p
nasihat aku pd korg semua, "jgn jd mcm aku!!"..haha..
ok2, slmt mlm si cantik & si kacak semua..aku nk rest..tata..=)



Sunday, 17 July 2011

Interview...


Assalamualaikum semua..=)

hr ni aku nk share pengalaman aku g interview..
interview yg aku g tu utk jwtn project manager..
wow..bunyi mcm gempak kn??haha..
hmm..mule2 aku igtkn sekali je intrviewnye..
tgk2, ade 2 round intrview plak..1st round & 2nd round intrview..
mmg dier tapis betul2 la ni..
ok, yg paling menakutkn, sepatah haram pn xde ckp bhse melayu mse intrview tu..
so aku pn kne r speaking london jgk..hehe..
x sngke..lulus plak 1st round intrview tu..
mse kt U dlu, ktorg ade dgr talk berkaitn etika pemakaian..
termasuk la utk g intrview..dier kate seelok2nye jgn pkai bju kurg..
nk taw sbb ape?org tu ckp, "the thinner the material, the lower the formality"..lbh kurg cmtu la..hehe..
hmm..selain tu, klau blh jgn pkai bju yg melebihi 3 wrne..klau nk g interview utk jawatan badut sarkas, br blh pkai byk2 wrne..hehe..
selain tu, klau blh, digalakkn utk ber'make-up' skit..biar muke tu xde la dull sgt..
so aku pn pkai la celak..biar nmpk berseri skit..hehe.. 
ok la, let see ape yg aku pkai utk g 1st round intrview tu..hehe..


<click picture to enlarge>





comel x??sape berani ckp xcomel, meh sini aku cili2 mulut dier..penat aku bersiap..hehe..


ok, beberape hr lps g 1st round intrview, aku kne dtg utk 2nd round intrview plak..
hmm..nk tgk ape yg aku pkai plak utk 2nd round intrview ni??hehe..jgn gelak taw..sbb agk over skit..
aku pn taw aku nmpk over mse 2nd round intrview tu..hehe










aku pkai kasut ni..=)


over kn??hehe..tp xpe..aku suke..sbb wrne tu striking..nmpk la bersemangat skit..
lg 1, bg aku wrne pink ni melambangkn kelembutan+keperempuanan tu sndri..
tp bila dah combine dgn wrne hitam, nmpk mcm ade ketegasan disebalik kelembutan tu..hehe..pndai2 je aku ni..
anyway, xsngke 2nd round intrview tu pn aku lulus..
sbb 2nd round intrview tu a bit tough..mule2 aku kne join morning meeting..kne buat senaman pg yg hyper active tu..hehe..start dr situ la diorg judge kita..
selain tu, aku dibawak utk outdoor events utk diorg tgk cara kite bercakap dpn org rmai..
yela..nk jd manager, mne blh malu2+xde keyakinan dri kn..
hmm..tp aku kje ni xlme..4hari je..haha..nsb baek blh resign on the spot..
hmm..i realize that kje tu xsesuai dgn jiwa aku..
lupe nk ckp td..jwtn tu bkn project manager utk engineering project..tp utk project lain..
aku masih syg lg civil engineering..hehe..
tp ok jgk la..sbb aku dpt byk sgt pengalaman spnjg 4 hari tu..
kje tu build self-confidence utk dri aku yg cepat nervous ni..hehe..
aku jgk dah berpengalaman pergi office to office dan bercakap dgn org2 besar..
up until now aku masih x pcye yg aku blh buat!! dah la speaking london all the time..hehe.. 
lg 1, spnjg kje tu kte xblh pkai baju kurg..no traditional clothes allowed..
Chinese xleh pkai Choengsam, Indian xleh pkai Sari, Malay xleh pkai Baju Kurg..fair & square kn??  
hmm..but actually jiwa kemelayuan aku ni masih kuat lg dlm dri..cehhh...=p
sbnanye aku x suke sgt g kje pkai bju2 office ni..aku lg prefer pkai bju kurg..=)
mcm ni.......
<click picture to enlarge>
ayu kn klau pkai bju kurg??
mntg2 pkai bju kurg,
dan2 tu tgn aku jd mcm nk nasyid..=p
<abaikn beg2 aku yg bersepah tu..haha>


ok, cukup2 la aku merepek utk hari ni..hehe..
continue esk2 pulak eyh..
ok, hv a nice day..tata..=)

Saturday, 16 July 2011

HERO dtg umah!!


Hello/Assalamualaikum semua..sht??hrp semua sht..=)

entry ni aku nk cite tntg bnde yg dah lame bertangguh dr mnggu2 yg lepas..
ni br la ade mase nk menulis..hehe..
first of all, aku nk kenalkn dulu la sape HERO tu..
HERO tu popo, kekasih gelapku..hehe..mmg gelap pn..=p
tanggal 22june2011, tepat jam 5pg popo smpai kt Melaka Central..
dah smpai br nk kol..so, pdn la muke kne tnggu lme skit br ktorg smpai central..hehe..
pg tu, aku dgn ayh bersiap secepat mungkin..
aku dengan selekeh+xmndi nye, klua umah jmput popo..hehe
lps jmput popo, ktorg g smyg dlu kt surau tepi2 jln, pastu g pasar borong plak..
popo kate nk buat nasi dagang!! bestnye..hehe..
g pasar borong carik bahan2 & yg paling penting, ikan tongkol..=)
tp sory la popo, umah ika yg kt melaka tu kecik skit..
nnt next time ika bwk dtg umah seremban pulak eyh..=)
ok..nk taw lebih lanjut, klik video bwh ni..


video


popo tdo umah aku 1 mlm..
pastu pg esoknye ktorg b'2 trus btolak g uitm perlis utk buat clearence..
kt sne ira yg teman aku buat clearence..
nsb baek ira ade moto..klau x, lenguh jgk la kaki kne tawaf 1 uitm..huhu..
ok la..anyway, tq for reading ok..hv a nice day..tata..=)



Aku Geram!!!!





hr ni aku rse sedih sgt..geram!!
nk taw knp?huhu..rse mcm nk nangis plak..
ni yg susah ni bile ade 2 rumah..
aku tngglkn 1 bju kurg kesayangan aku kt umah seremban..
sbb mse turun flight dr KLIA hr tu, aku balik rumah seremban dlu..tak balik umah melaka..
so byk la shirts kesayangan aku yg aku tngglkn..sekali dgn 1 of my baju kurungs kesayangan aku..
dgn tujuan, setiap kali balik seremban, xpyh la aku bwk baju dari melaka ni..senang skit mcm tu..
but u know what???hr tu mak aku balik sne, aku x ikut skali..
ade ke patut mak amek sume baju yg aku tngglkn tu, g hntar sedekah kt org????
boleh ke sedekah klau x redha??x ikhlas??
serious aku sedih gile..sume tu baju kesayangan aku..
baju kurung yg plg aku syg tu; wrne hijau gelap,kosong,kain batik hijau lumut,kain licin..
aku selalu pkai bju tu..sesape yg knal aku, mmg akn taw baju tu yg mne 1..
dah la berape hr lps, aku br je beli tudung yg sesuai dgn baju tu..ni nk pkai dah xde pulak..
tgk2 mak aku dah pndai2 sedekah kt org..reason?"nmpk mcm aku dah lme xpkai..g U pn xbwk"..
hello..baju tu aku br letak dlm almari sebaik saje aku blk dr U ok..seriously aku sedih+marah gile r..
sume yg kne buang tu baju kesayangan aku..sape yg x sedih??
lps ni sape yg nk buang/sedekah barang aku, ask for my permission first! sbb baju2 tu byk yg aku beli dgn duit aku sndri mse kt U dlu..yg mne bju yg aku xnk pkai tu, yes, dgn rela hatinye aku nk sedekahkn pada org..igt aku kedekut sgt ke?????

Thursday, 14 July 2011

Kalau la aku ade ank pmpn nnt...

kn best klau dier ade iras2 vivian hsu..
The beautiful talented Taiwanese girl.. 
very cute & adorable..=)
berbakat plak tu..blh speak english & japanese..
tp xnk la dier jd model/actress/singer mcm vivian hsu ni..
wlaupn my daughter mgkn lbh dr layak utk jd model/actress/singer..hehe..
bia la ank pmpn aku nnt jd vivi version ustazah..haha..
insyaAllah..=)

vivian hsu

..atau mungkin ade iras2 siti nurhaliza..??hehe..
sgt comel & sedap mata memandang..=)
suare lunak merdu plak tu..lemak berkrim..hehe..

siti nurhaliza

..atau mungkin ade iras2 lisa surihani??
muke cute + manje + naughty..=)
educated plak tu..
hope my daughter soon can be educated like her..
but not 'pelat R'..hehe..

lisa surihani: muke cute + manje + noty..;)

hmm..atau iras2 maya karin ke??who knows..=)
maya mmg cun + cute = meletop!! hehe..
she has a very lovely face..rite???
tp hopefully rumah tangge ank aku nnt x mcm maya karin..huhu..

maya karin

..atau mungkin iras2 kristine hermosa??hehe..
pelakon filipin yg cun gile tu..

kristine hermosa

hmm..klau combine all in 1 agknye jd mcm mne ek??
mcm muke aku kot??hahaha..perasan..mati hidup balek pn x dpt aku rse..
anyway, mcm mne pn rupe ank pmpn aku nnt, x ksh la..
kasih syg bkn teletak pada rupe paras kn..hehe..
but hopefully ank aku nnt ade la iras2 one of the most beautiful women above..=)
ok, tq 4 reading..
have fun..=)


Tuesday, 5 July 2011

Manjakn Diri di Spa..=)

..Hello/Assalamualaikum..


sihat semua?harap korg semua sihat walafiat..
aku ni dah lme sgt x update blog..
maklumlah da kje, so mmg bz gile r..huhu
hr ni aku cuti, so blh la update blog..=)
sbnanye byk lg cite tertangguh yg aku nk cite kt korg..tp aku bz..huhu..
xpela..aku cite yg ni dlu la..yg lain tu tangguh lg..hehe..
ok la..memandangkn hr ni cuti, aku nk share skit la ape yg aku buat hr ni..
x lain x bukan, msti la g spa..tgk tajuk kt ats pn da taw..hehe..
nk taw knp aku g spa?msti la sbb aku teringin..tmbh2 plak tgh promotion..
aku da lme teringin nk g spa cume xberkesempatan je..
sblm ni aku pnah ckp ngn mak y aku nk try g spa..
mak kate, pegi la..kwn mak yg sorg tu kn ade spa..
aku bkn ape..aku xnk pegi yg tu sbb aku tkt malu nnt..
msti la kwn mak aku tu dah taw struktur body aku lps treatment nnt..malu la..huhu..
so aku decide nk g spa lain je..biar sesiape pn xknl aku dlm tu..xde la aku malu sgt..huhu
ok la, proceed..biasenye klau g spa utk buat treatment 1 bdn, msti kne cas RM300++..
tp sempena raye promotion ni, dier special skit..bkn special skit, tp special byk kot..hehe..
mne x nye, ALL FOR RM 98 only!! murah x?? murah kn..save up to RM 212 ok..gile..hehe..


ni la spa nye..spa ni dekat gile ngn uma aku..jln kaki pn blh..hehe..
dier kt bangunan kedai baru..kwsn uma aku ni mmg tgh pesat membangun..so sbb tu rse senang je nk carik keje ke ape..nk mengabiskn duit pn senang jgk..hehe..
kn cuti ni aku kje kt mydin mall kn..kt dlm tu la agent2 spa tu buat promotion..
aku berminat, so kne la register & byr deposit at least RM10..
lps tu buat appointment..aku plih hr ni sbb hr ni aku cuti..
sblm pape hal, dier akn isi 1 form dlu..soal selidik byk bnde la..
dier akn tnye; smoker x?pnah buat surgery x?pkai product ape?tabiat pemakanan?mcm2 lg la..very detail..
lps semuanye settle..bermulalah ceritanya....hehe..

masuk2 je, aku nmpk ni dlu..



ni ruangan menunggu..
klau dah duduk, rse mcm xnk blk..hehe..

ok..proceed..1st skali dier mulakn dgn kaki dlu..dier basuhkn kaki korg kt cni..



lps tu kaki direndamkn dalam ni :


ni gmba hiasan je..aku x sexy mcm tu ok..hehe..
hmm..mmg mcm ni la mule2 td..air tu agk panas, tp lame2 suhu dier akn mesra dgn kaki korg..
kelopak2 rose tu yg buat aku suke tu..hehe..
dlm mse yg sme, korg akn diberi towel basah utk lap2 tgn & secawan green tea..
aku rse korg semua pn taw yg green tea ni khasiat dier lebih dr teh lain..
smbil kaki rendam, korg blh la relax2 menikmati green tea tu..magazine pn ade disediakn..
instrument yg dipasang kt ruangan tu pn mmg sedap didengar la..terase mcm berada kt zaman kuno jepun plak ble dgr muzik tu..hahaha..

ruangan foot spa


ok lps tu, aku dibawak ke 1 bilik..tp xde plak gmba bilik tu utk aku display kt cni..huhu..
ok, proceed..aku dibawak ke bilik yg sgt memalukn aku..nk taw knp?
sbb aku kne berpakaian agk sexy  skit..
tp mmg aku malu..smpai org tu tnye.."u ni..nmpk mcm malu je.."
agknye dier tnye sbb nmpk aku tersenyum2 kambing dgn pakaian aku tu kot..hehe..
aku pn trus gelak lps dgr dier tnye..aku jwb la.."mmg malu pn..hahaha.."
sape x malu beb?? klau korg pn, sure malu pnye la..
tp nsb baek just dier sorg je yg tgk aku berpakaian cmtu; utk body exfoliating je..
klau dpn rmai org, memalukn ok..wlaupn semua pmpn..hmm..nsb baek xlame..

ok, lps selesai body exfoliating, aku dibawak ke bilik khas plak utk sauna/jacuzzi..meh aku tnjuk gmba dier..

Sauna & Jacuzzi..
another Sauna & Jacuzzi room..

emm..time ni, aku kne plih utk sauna atau jacuzzi..so which one?


SAUNA....
...OR...

...JACUZZI..??

so i decided to choose jacuzzi.. sauna sgt2 pns, aku tkt aku xthn nnt.. 
lgpn, byk sgt syrt sblm msuk sauna tu..klau org xthn, blh tmuntah dlm tu..
lg2 org yg makan byk sblm msuk..syrt lain, jgn pkai any metal material..sbb tkt heat skali, burn plak kulit nnt..
lgpn aku ni masih golongan muda..bkn golongan tua utk dinyahkn toksin yg byk dlm bdn tu..nnt dah tua aku nk try yg ni plak kot..hehe..
tp kn..jacuzzi mmg best..selame ni org 'the sim' aku je yg aku arahkn msuk dlm jacuzzi tu..
hr ni aku pnye giliran plak..hehe..mcm x caye..
dlm tu air pns suam, skali dgn pressure..dier sediakn tempurung kelapa skali, utk jirus2 air ke badan..dgn buih2 sabun yg penuh..mcm permaisuri plak aku rse..hehe..
duration utk jacuzzi ni = stgh jam..=)

ok, lps da berseronok maen air, aku diarahkn utk mndi shower..
lps tu, g facial plak..hehe..
aku sblm ni pnah g facial skali..tman mmbr aku, faradib..
tp tu bkn kt spa..kdai kecik je dlm the store kangar..hehe
facial dier pn x lme..simple2 & skjp je..
tp berbeza dgn yg ni..mcm2 la dier buat..urutan muka, kepale, rawatan muka, mask, soskin & mcm2 lg la yg dier sapu..sejam lbh jgk la kot utk muke saje..gile r..
dier kate, aku xde serious skin problem..cume yg buat kulit aku ade problem skit sbb matahari..
kn mase kt perlis dlu, terlalu expose to sunlight..dah la cuace kt sne pns..tu yg buat kulit aku agk rosak..
tmbh2 dlu aku suke keluar tnpe sapu ape2 pn kt muke even powder..
kesedaran m'jge kulit aku tlmpau lmbt..
dah hujung2 sem br aku nk start jge muke dlu..huhu..mnyesal la plak..
dier nasihatkn aku, lps ni jgn xpkai sunblock..sunblock tu pntg, even korg keje dlm aircond skalipn..sbb cahaya lmpu pn mendatangkn bhye jgk pd kulit..ceh..pndainye aku..mengalahkn pakar kecantikan..haha

ni blik facial..tp td aku x facial kt cni..
aku dpt bilik privacy yg utk sorg..hehe..bestnye..=)

ok..berakhirlah sudah cerita pengalaman aku ke spa..
total duration kt dlm tu = lbh kurg 3 jam la...
tp sgt2 relax+restore+revitalise..hehe..
ok, hope u enjoy reading.. tata..=)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...