Thursday, 29 March 2012

Air Mineral ANUGERAH


Assalamualaikum semua..

hari ni aku nk share air mineral yg dah kerap kali keluar dlm paper sejak berbulan2 yg lepas..
puas aku carik kt kedai2 biase tp x jumpe..
tapi skrg aku dah jumpe..=)
mulanye x berniat nk jual pn..tp ble tgk ssh sgt nk jmpe kt mane2, so aku rase ade baeknye klau aku jual..kot la ade org yg mcm aku jgk, carik air ni tp xtaw nk beli kt mne..
byk kedai yg jual, tp diorg jual minyak ANUGERAH je..air mineral ni aku blm jmpe lg selain dlm newspaper..
sesape yg berminat nk try, just PM aku kt fb..
tp utk sesape yg kt area shah alam je la..sbb air ni x boleh pos..
takut postmen tu terbaling ke, terlangkah ke..
ye la, air ni dah didoakan..

(click picture to enlarge)

Aku masih Ika....


Assalamualaikum semua..sihat??harap sihat.. =)

tq sbb sudi klik entry ni utk follow perkembangan aku..ceh,perasan! ;p
sbnanye semenjak 2menjak ni, aku cuba lakukan skit perubahan utk diri sendiri..
'klau rase nk berubah, biarlah berubah ke arah kebaikan'..pesanan ni sesuai utk semua & utk diri aku sndri..
malam tu, byk jugak yg cousin aku terangkan and it makes me think so many thing..
bile aku dduk sorg2 aku terfikir, smpai bile aku nk mcm ni?
dah terlalu lame rasenye aku mendedahkan aurat aku..
baju yg ikut bntuk badan, tangan x tutup, kaki x tutup..semua tu aurat yg dah terlalu lama aku dedahkan..
memang aku bertudung, tapi ape makne tudung tu klau masih menampakkan bentuk tubuh..
lagi aku fikir, kte xtaw pun usia dunia ni tinggal lagi berapa lama..
smpai bile aku nk mcm ni?sempat ke aku berubah klau bukan sekarang?takutnye bile fikir semua tu..bumi ni dah tua, macam2 bala Allah boleh menimpa..
so aku cube berubah sikit2 dulu, slow2..
so I really hope org2 semua blh support aku, bkn menjatuhkan semangat aku..
support aku tu means *don't look at me like an alien..hehe* 
ye la..tbe2 je pkai stokin+handsocks, mmg nmpk pelik tp klau boleh jgn pndg aku dgn pandangan pelik..huhu..buat mcm biase je..sbb aku masih ika yg dulu..(^_^)
lg 1,*don't u ever say anything like this: eleh, dah berubah konon.tapi masih lagi bla..bla..bla..*ini boleh melemahkan lagi semangat aku..nobody's perfect..aku sedang cube berubah slow2..so don't expect too much..
aku masih lg ade hubungan dgn HERO, tapi ktorg dah x macam dulu..no more holding hands..it is prohibted! hehe..
xpela, biar dgn cara ni, insyaAllah klau ade jodoh nnt kemanisan rumah tangga tu masih ade =)
lg 1, ktorg xde la sllu sgt berjumpe all the time mcm dlu..skrg ni aku suke berkepit dgn budak2 rumah..haha..sgt2 seronok housemate aku ni..aku happy dduk rumah ni wlaupn baru2 ni sewa rumah dah pun dinaikkan..huhu..i have to spend about RM200 per month and it's quite expensive actually..so right now i think i need some financial help from my dad every month..hehe
hmm..byk jgk yg aku cube ubah tp 1 je yg masih lg sgt susah..
nak taw ape??"malas!"hehe..aku masih lagi xreti nk bukak buku tiap2 hari wlaupn keje ade byk, bkn xde kje..
dah smpai klas baru la keluar dialog mcm "oh..ade kje ke??" - "la..ade kje ke?lupe..." padahal x check pn.. *hampeh btol!
aku sbnanye dah terbiase dari dulu x bukak buku tiap2 hari, tu yg jd susah..kne la tnggu test atau exam..baru la terhegeh2 nk bukak..
tapi skrg ni aku byk berdoa, mintak Allah tolg aku buang prangai malas aku ni..ayh htr aku study tp aku buat mcm remeh temeh je..x amek berat sgt pn hal study ni..
ape nk jadi ni?? ika~ika~~
#cubalah berubah..
insyaAllah akan rasa lebih selamat & gembira =)

Saturday, 24 March 2012

Birthday Celebration =)

.
Assalamualaikum semua..
tadi celebrate bday HERO kt taman permainan kt kondo aku ni..
Aku prepare semuanya sendiri dgn cara yg sgt simple but still HERO nmpk sgt happy dgn ape yg aku usahakan seikhlas hati..hehe..ok la, malas nk cerita panjang..
let the pictures do the story..
enjoy it! =)

Handmade 'CAKE'..diperbuat drpd bubur & kicap..hehe

Birthday boy bersama 'CAKE'nye.. ;p

Nugget ayam tempura Ramly kegemaran HERO =)

ditambah dgn daun sup + bawang goreng..

Makan dgn telur masin..

ikan bilis goreng bawang + kicap

nampk simple tapi yg simple tu la yg selalunye sedap..yummy!

Chumi2 yg sejuk & beku..aku dah addict dgn chumi beku
terikut budak2 umah sewa..hehe

berusaha membuka chumi yg ketat..

dah fed up guna tgn, guna gigi shj..haha..
cute kn HERO saye?? =p

Akhir kata, semua makanan licin 
tanpa meninggalkan sebarang kesan..hehe..
ok la, cukup la smpai sini..
tq 4 reading..hv a nica day..
tata =)

Happy Bday HERO =)

.
Assalamualaikum semua..
hari ni birthday HERO..saje nk bgtaw..hehe..tp hadiah tahun ni biase2 je sbb aku dah xde idea nk bg hadiah ape..
awal2 lg aku dah balut hadiah tu..tp bile keluar dgn HERO hari tu nmpk plak wrapper yg lebih cntik..
dah la aku beli dpn mata dier, hadiah yg aku bagi tu pn balut guna wrapper tu! haha..kantoi abes..
so aku biarkan dua balutan..yg dalam tu balutan pertama, yg luar tu balutan kedua guna wrapper yg aku beli dpn mata dier..hehe..
hadiah tu kire barang yg boleh guna selalu jgk la..
klau korg rase nk teka ape yg aku bg, silakan.. =)


(click photo to enlarge)
Mula2 balut guna wrapper ni..hehe
lepas tu jatuh hati plak dgn wrapper yg nmpk sdap ni ;p
Taraaa......lihatlah hasil seniku.. =)


..ok..tq 4 reading..tata..

Wednesday, 21 March 2012

Abang aku nikah =)


Assalamualaikum semua..

Sorry lmbt upload gmba..lps blk dari nikah tu aku terus blk U..
gmba semua ade dlm camera, ayh da bwk balik rumah, aku kt U skrg ni..ni pn nsb baek dlm fon HERO ade sikit gmba..nnt aku upload gmba lain2 ye..tgk yg ni dulu.. =)


(click photo to enlarge)
Abang aku sblum nikah..kemain cuak lagi..hehe..




Alhamdulillah..selamat diijabkabulkan..
semoga mereka bahagia smpai ke syurga..amin..
klau nk taw kisah perjalanan ke Perlis, boleh la bace kt 'sini'..
tq utk saudara-mara yg sudi datang majlis nikah abang saya..
tq jgk utk yg sudi klik entry ni..take care..tata =)

Tuesday, 20 March 2012

Aku x gaduh!


Aku xde gaduh dgn sape2 pn..

tapi aku masih x faham kenape dier x sudah2 mntk maaf & mntk pulihkan keadaan..
keadaan ape yg nk dipulihkan??bukan ade pape pn yg berlaku..
aku x knl pn dier..aku xde benci atau gaduh dgn sesape pn..
aku cume xnk privacy aku diganggu oleh org yg xde kaitan dgn aku..tu je..xkn tu pn x boleh??
xpayah la susah2 mntk maaf..bkn ade blaku pape pn..it's nothing! 
nnt klau tibe mase yg btol, kte akn bkenalan & berhubung mcm biase..buat mcm biase je ok?aku mmg x pnah ade pape hbngan ngn dier skrg ni..tp biarlah hbngan tu wujud dgn sndri bile tibe masenye nnt..buat mcm biase je..aku x suke org yg x sudah2 mntk maaf ngn aku & mntk jernihkan hbgn padahal ape2 hbngan tu blm penah wujud pn..blm sampai masenye lagi..
skrg ni aku x knal dier so aku harap dier boleh la tolg stop fikir yg mcm2 selagi kte blm ade pape hbngan..
please...this is the last time aku nk ingatkan..
tolg la faham..aku x suke berterusan mcm ni..
stop using org lain punye akaun fb utk komen atau like ape2 yg berkaitan dgn ktorg sbb blh mendatangkan kekeliruan..mulanya aku igt tu tuan pnye fb, tp lame2 jadi pelik, so ktorg dpt teka dah sape orgnye..please....stop it! I don't like it..

Sunday, 18 March 2012

Aku dah gemok!!


Good morning every1..lmbt aku bgn pagi ni..

ye la..tdo pn dah pukul 3 lebih..huhu..smpai umah pkl 3 pagi semalam..letihnye badan..
aku xdpt bayang betapa penatnya HERO..jadi driver pergi & balik tnpe ade tukar shift dgn driver lain..
aku yg setakat duduk je pn dah penat gile..yela, dah lame x jalan jauh sbb dah lame ktorg tngglkn UiTM Perlis tu..hehe..tapi seronok jgk sbb ktorg jalan2 g Museum Padi & jalan2 di Penang..
(gambar; nnt aku upload..semua dlm camera kt umah..huhu)
cousin aku yg kecik tu teringin nk naek feri & jambatan P.Pinang..so smlm, terlunaslah permintaan dier utk naek kedua2nye skali..hehe..
x singgah Langkawi pn..xpe la..lagipn aku rase baru lagi pegi Langkawi tu..
aku baru balik dari Perlis ni sbb abg aku nikah dgn org Perlis hari Jumaat hari tu..
Alhamdulillah, semua berjalan lancar..skrg aku dah ade sorg kakak ipar+sorg abg ipar..hehe..tinggal lagi nk tnggu sorg adik ipar dgn sorg suami je..hahaha..berangan!
ok, berbalik pada tajuk di atas..cuba bace skali lg..huhu
x sangke berat aku skrg dah mencapai 1 tahap yg mengejutkan, yg aku x pernah capai..huhu..so scary..
tp padan la dgn pemakanan aku pn..aku xreti nk kawal makan+mmg x pernah kawal makan..aku suke makan..huhu..nk bersukan mmg xde mase la plak..
xde rase nk puase jgk sbb puase ganti aku dah cukup pn..huhu..
so aku xtaw la ape solutionnye skrg..spnjg dlm kete, ktorg makan x berenti sbb xnk bg ngntk..huhu..
dulu semua org kate aku kurus la..mcm x cukup makan la..skrg ni semua org kate aku makin berisi, makin gemok..
tapi ade sorg makcik aku je yg pelik..dier kate aku makin kurus..terkejut beruk aku sbb semua org kate aku makin gemok+berat aku pn mmg dah naek..
agaknye mcm mne la istilah badan sempurna bg makcik aku tu ye??huhu..i wonder......
ok la, cukup la smpai sini..
korg pn mesti dah boring bace entry ni..haha!
ok, happy selalu =)
wassalam..

Wednesday, 14 March 2012

Semoga Bahagia... =)


Bertuah Yusry dpt kawen dgn anak dara cun..
Untung la~~
Suke sgt tgk gmba honeymoon diorg..nmpk bahagia sgt..
muka diorg pun hampir seiras, mmg dah jodoh agaknya..
harap diorg berdua kekal bahagia smpai bila2..amin..
Lisa kawen sgt cntik..warne putih mmg sgt sesuai untuk perkahwinan sejak zaman berzaman dulu..ceh! bg aku, xperlu pakai baju yang warna terang benderang utk majlis perkahwinan..tapi pape pn, itu terpulang pada pasangan pengantin tu sndri..tp 1 je yg aku nmpk kurg kt Lisa mase majlis akad nikah..hmm, warne bibir terlalu light smpai nmpak agak pucat sikit..tu je komen aku..tu je..hehe..

Akad nikah

Persandingan..Mcm ni baru berseri. =)

Nk tgk gamba honeymoon diorg??
So sila klik sini & sini..
ok, tq 4 reading =)
..tata..

Monday, 12 March 2012

Checking the Originality of Jeans

.
Jeng3..tajuk mcm serious je..haha..bg sesape yg klik entry ni just untuk nk taw rahsia jeans yg original, sila baca perenggan pertama sahaja ok..semalam aku & HERO pergi One Utama (OU), Alhamdulillah, dpt jgk beli jeans sbb biasenye barang yg aku plan nk beli, time carik tu mmg x jmpe..tapi barang yg kte x plan nk beli plak yg selalunye dapat..btol x??ke aku sorg je cmtu?hehe..ok la, tanpe melengahkan mase lagi, aku trus bgtaw mcm mne nk taw jeans tu ori ke x..jeans yg ori msti ade printed jenamanye di setiap button yg ade kt seluar tu x kire la botton kecik atau besar, tersembunyi ataupun tak, termasuk di zip skali..klau kt zip tu ade tulis yg mengarut, contohnye KB atau KK, yg tu memang sah la x ori..ada paham??hmm..aku pnah ditipu..kononnye jeans tu ori tp bila dah taw rahsia, check2 rupenye x ori pn! kecewa..huhu..so elakkn beli jeans di tempat yg dalamnye bercampur mcm2 jenama & jenis barang..klau rse nk beli jenama yg tu, elok la trus masuk butiknye sndri..yg tu mmg ori..aku blaja dari member yg kje kdai jeans depan kdai yg aku pnah keje dulu..aku bkn la jenis suke beli semua barang branded tapi jeans mmg ptt beli branded sbb kte nk gune utk jangke mase yg lama..so biarlah berkualiti+tahan lama.. mne ade org beli jeans tiap2 bulan kn?igt  beli tracksuit ke??hehe


iklan jap : baru tmbah gamba kt entry lepas ;p (klik sini)


ok, skrg da masuk perenggan kedua..sesape yg berminat saje boleh continue reading..yg x berminat tu, bye2..hehe..aku sgt seronok dpt pegi OU smlm sbb dah lame sgt x pegi..last pegi dulu mase aku tnggl dekat2 sane..itu pun mase aku skolah rendah..penah jgk g ngn mmber2 skolah sebab ade sorg mmbr aku ni anak org kaye..smbut bday party dlm tu..parents dier tempah ruang mainan kanak2 yg ade kolam penuh bola2 angin! bestnye!! aku rase korg semua pn pnah maen dlm kolam bola tu mase kcik2 dlu..hehe..hmm dlm tu jgk ade la gelongsor & macam2 lg..parents dier siap jmput clown utk ceriakn kanak2 riang mcm ktorg ni..clown tu siap lukiskn gmba kt tgn ktorg..sgt la enjoy mase tu..tp lepas bertahun2 x pegi, finally aku pegi lagi tp kali ni dgn HERO =) Here, I attach together some photos to share with u..enjoy it!!


Muke excited odw ke OU =D

<click photo to enlarge>
Kat Candylicious..penuh dgn sweets & chocolates..bestnye!!

Tengok la tu!! Lollipop gergasi!!

Dah puas berposing baru perasan notice "no camera" ;p 
Abaikan body figure aku yg kian chubby itu! haha..
dulu aku dikelaskan sebagai golongan kurus..tp hari tu
mmbr aku ckp dier ade jmpe pmpn muke sebijik mcm aku..
tp pmpn tu kurus..aku plak ala2 chubby katenye..huhu

The best popcorn ever!! beli kt Candylicious..

HERO pakai belang2 gitu..same mcm popcorn..hehe

see the almond??sgt sedap ok! byk flavour..
test dlu yg mne sdap sblm beli..

Akibat Barbie tu sgt glamour berlampu, aku plak yang
nampak malap..huhu..hmm..pegi mne2 aku msti
nk singgah ToysRus klau ade..aku sgt suke tgk mainan..
Barbie aku yg berlambak dlm almari tu pn masih
tersimpan elok utk anak2 aku maen nnt..
silap2 mak dier maen skali! haha

that's all..tq 4 reading =)

Sunday, 11 March 2012

Khuntoria VS Gumiho

.
Hello everyone..happy weekend =)

hujung2 minggu ni korg buat ape? aku xbuat pape pn..tapi jap lg nk klua g jalan2..hehe
smlm & pagi ni aku sambung tgk reality show WGM Khuntoria couple..penah tgk x??sgt2 best!! sure t'senyum2 + t'gelak2 sorg diri..klau nk tgk, sila klik sini.. =)
Khuntoria tu gabungan nama Nickhun+Victoria..
They really made a perfect couple..
x caye??sila tgk gmba dibawah..


Nickhun + Victoria = Khuntoria


Muka seakan2 sama kn??kate org, kalau seiras tu mgkin ade jodoh..so mmg patut pn klau diorg kawen! =)



hmm...selain tu, aku tgh siapkan Malay subtitle utk cite korea..

tajuknye 'My girlfriend is a gumiho'..klau da siap nnt, aku boleh run masuk dlm cite tu..
biase aku tgk cite ape2 pn with English Subtitle..
tp cite ni, bos aku bukak CD time aku keje hari tu..
Malay subtitle punye..
so ble amek dari laptop adek yg Eng sub, jadi mcm pelik pulak sbb cite ni asalnye aku tgk Malay sub..so aku skrg ni dlm proses buat Malay subtitle utk cite ni..aku jugak siap letak nama aku skali kt situ biar famous skit bila org tgk cite tu nnt..hehe..
cerita dier sgt best, agak mengarut skit tp ok la sbb jln cite dier lain skit dari cite korea lain..
perempuan tu sgt cute walaupn TAK undergo a plastic surgery! =) dari cite tu, mmg boleh nmpk yg muka dier btol2 semulajadi..hehe..






ok, that's all for today..
tq for reading..have fun..
tata.. =)

Friday, 9 March 2012

All about entering this new semester...

.
Assalamualaikum semua..

hari ni class cancel..sbb tu la tbe2 rse nk update blog..
skrg aku stay kt umah sewa..agak mahal tp selesa..
lagipun sgt dekat dgn faculty, boleh jalan kaki..x perlu naek bas atau ape2 transport yg semestinya menempuh traffic jammed tiap2 hari..huhu..x sanggup!
kt umah aku yg skrg ni, housemate pn sgt best wlaupn pada awalnya aku x kenal sesape pn dlm umah ni..
hujung sem lepas, semua org sebok carik uma sewa tapi aku xnk..
aku berharap kt kolej..siap yakin lg blh dpt kolej..haha!
tapi bile esoknye aku nk btolak blk U, tp masih blm ade tmpt tinggal, aku dah mule fikir, kt mne aku nk merempat??ade ke org nk bg tumpang??nk tnggu jwpn kolej lmbt lg, tp tmpat merempat xde..umah sewa kawan2 semua dah full..so malam tu jgk, dlm pkl 1 pagi aku carik kt MUDAH..1 rumah je yg ade mase tu, then aku htr mesej..dier x reply..esk paginye time subuh cmtu br dier reply..so, aku stay la umah ni smpai skrg..hehe


HERO dikerah angkat barang..
sengaja buat muke kesian..
dah la time ni rmbut tgh pnjg..
dah mcm warga asing yg merempat..haha




ok, tutup cite umah sewa..skrg aku nk cite tntg kuliah plak..
aku sgt benci bila sem ni aku dpt lg lectrr yg aku mmg x suke sem lepas..lectrr psycho! huhu..kuat betul jodoh dier dgn klas ktorg..aku igt penderitaan aku tamat smpai sem lps je..tgk2, sem ni aku kene tempuh benda yg sama! aku sgt x suke bile dlm klas tu, stiap kali msti dier nk selitkan dgn event2 yg aku x suke..yg ntah pape + ala2 menyusahkan + annoying..tolonglah, aku benci! mmg benci! tapi nak x nak aku kena teruskan jgk smpai hujung sem ni..ee..geramnye! dalam byk2 klas, knp klas aku yg dpt dier??? huhu..tensyen..
ok la..cukup la smpai sini..
zai jian =)
~mentang2 sem ni blaja bahasa Mandarin~

Tuesday, 6 March 2012

Aku Jeles ok!!


Hye..dah lame aku x update blog, tup tup, update pasal jeles..

jeles ape plak ni?? bkn jeles sebab HERO ngorat pmpn lain ke.. yang tu mmg bukan! mntk simpang..
tp jeles sbb x lme lg adik aku cuti sem..mak, ayh & adik nk g Labuan! huhu..sape x jeles?!
dengar cite diorg akn ke Brunei skali..lagi la aku jeles..huhu..
tp xpe, ayh kate nnt time aku cuti nk bawak aku plak g Australia..
klau x jd bwk, mmg la aku nk tarik muncung pnjg kan..huhu..
yg pntg, skarang ni aku mmg sgt jeles..
sampai x de mood nk menaip panjang2..(over!)
nnt la aku cite lg pasal umah sewe baru ni..
see u next post..gud nite!

Thursday, 1 March 2012

Maka berakhirlah...

...sesi pekerjaanku sebagai staff kedai baju..
hmm..agak sedih utk berenti keje..sbb sebulan je keje..
tp ape nk buat, klas dah nak start 5 March ni..huhu
bos aku, sgt baek+sporting orgnye..boleh dikatakan humble..
ble customer tnye aku ni sape, dier jawab aku kawan dier..
padahal aku ni cume staff dier je kot..dier BOS aku!
ade jgk org lain tanye, ni pekerja baru kau ke Leha?
dier pnah jwb, "x la, ni kawan aku..."
see, betapa bagusnye bos aku..
lgsg x kedekut..selalu belikan aku makanan..
gaji pn byk..basic je RM750..siap ade komisyen lagi..hehe
selama yg aku keje, kawan2 aku sume best2..
xtaw la..bg aku, aku senang nk ngam dgn mmber keje..
dgn budak kdai sebelah, kdai depan2, kdai tepi2..hmm..sbb tu la rase sedih nk berenti..huhu..
dlu mse gap diploma ke degree 4 bulan tu aku kje gak..
pn sgt best! sgt rapat dgn bdk2 kdai sebelah2..
tmbh2 time tu bulan puase..paling best pegi bazar & bersila berbuka ramai2..hehe..really miss that moment..nnt klau aku ade mase, aku upload gmba2 dgn semua mmbr2 kje aku..
mse lepas SPM dulu pn aku kje..hmpir 2 bulan jgk la..
wlaupn kt situ cuma ktorg berdua je kje, aku sgt rapat dgn kakak yg sorg tu..siap tido umah dier lagi..hmm..rndunye...
bg aku, kawan2 keje tu kawan yg terbaek aku pernah ade selain budak2 dorm mase skolah asrama dulu..dgn budak dorm pn best jgk..byk kenangan..
dgn kawan2 kje, aku x malu nk tunjuk perangai bodoh2 gedik aku tu..tergelak2 la, terlompat2 la..hehe..
tp kt U, semua perangai tu agak susah utk aku tunjukkn depan org..xtaw la knp..takut dgn perception org agknye..huhu..
klau ade yg rapat, cuma 5 ke 6 org je..mgkin sbb aku terlalu bergantung dgn HERO kot sepanjang aku kat U..
hmm..antara kawan yg rapat tu; kawan ke kelas, budak bilik sebelah + ex-roommate aku mase kt Perlis dulu..
selalu jalan2 naek moto..pastu kemas bilik same2..tgk movie..pergi pasar malam naek moto..maen masak2 dlm bilik..haha..makan same2..aku tersangat rindu utk duduk bersila atas lantai, makan dgn roommate x kisah la siape pn roommate aku tu..dgn budak bilik sebelah plak, maen makeup2..amek gamba, remove balik makeup..haha..
pastu tgh2 malam org sume da tdo, ktorg mandi berkemban dekat paip air.. ;p..mase tu kt toilet tgh x de air..tu yg mandi kat paip tepi kolej je tu..hehe
tapi mase asrama dulu pn selalu mandi berkemban dgn kawan2..hmm..sgt2 rindu zaman2 tu..
ok la, tu je yg aku nk cite..
tq taw sbb sudi bace entry yg pnjg ni..
see u on the next post..
gud nite..
tata.. =)

Ni la bos aku..kak Leha..cute kn??muda lagi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...